1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

LVM: Sävelradion valitus aiheeton

Liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) mukaan Sävelradion toimiluvan epäämistä koskeva valitus pitää hylätä aiheettomana.

Korkeimmalle hallinto-oikeudelle (KHO) keskiviikkona antamassaan lausunnossa LVM toteaa, että sen mielestä Sävelradion valitus perustuu väärinkäsitykseen, jonka mukaan Sävelradiolla olisi etusija saada toimilupa myös jatkossa.

Ministeriö korostaa, että valtioneuvosto kohteli hakijoita tasapuolisesti, kun se myönsi toukokuussa 10 valtakunnallista radiotoimilupaa ensi vuoden alussa alkavalle uudelle toimilupakaudelle.

Sävelradion toimilupaa ei jatkettu, mikä tarkoittaa, että kanavan toiminta päättyy vuoden lopussa.

Sävelradio on valittanut liikenne- ja viestintäministeriön päätöksestä KHO:lle. Sävelradion mukaan toimilupapäätöksessä ja sen perusteluissa oli useita lainvastaisuuksia ja puutteita, ja siksi Sävelradio on pyytänyt KHO:ta kumoamaan päätöksen.

Sävelradio perustelee valitustaan mm. sillä, ettei toimilupapäätös edistä sananvapautta ja turvaa monipuolista ohjelmistotarjontaa.

LVM:n mukaan Sävelradion hakemus hylättiin, koska sen hakemalle formaatille ei ollut perusteltua myöntää valtakunnallista lupaa. Sävelradion tyyppistä tarjontaa kuulee paikalliskanavilla kaikkialla Suomessa, ministeriö toteaa lausunnossaan.

KHO:sta ei ole kerrottu, kuinka kauan sillä menee Sävelradion valituksen käsittelyyn.