Mediataiteen Avek-palkinto Pekka Sassille

Mediataiteelle jaettava Avek-palkinto on myönnetty taiteilija Pekka Sassille. Kyseessä on merkittävin mediataiteelle jaettava tunnustus Suomessa. 12 000 euron palkinto annettiin nyt kolmatta kertaa.

kulttuuri

Muun muassa videotaidetta tekevä Sassin töille on tuomariston mielestä tunnusomaista äänen ja kuvan luova yhdistäminen. Teoksissa on myös huumoria ja vimmaisuutta, kiittää palkintoraati.

Sen mukaan teokset ovat temaattisesti varsin yksinkertaisia ja rakenteeltaan selkeitä ja helposti hahmotettavia, mutta eivät helppoja tai itsestään selviä.

Palkintoraati kertoo halunneensa rajata mediataiteen käsitteen väljästi koskemaan niin kaikenlaista vuorovaikutteista digitaalista taidetta kuin niin sanottua perinteistä videotaidetta.

Vuonna 1969 syntynyt Sassi on valmistunut Kuvataideakatemian tila-aikataiteen osastolta. Hänen tuotantoonsa kuuluu myös ääniteoksia, lyhytelokuvia, musiikkia ja installaatioita.

Avekin eli audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen palkintoraatiin kuuluivat puheenjohtajana professori Marjo Mäenpää sekä jäseninä museojohtaja Berndt Arell ja lavastaja Anu Maja. Sihteerinä toimi Avekin pääsihteeri Juha Samola.

Lähteet: YLE24