1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Iskelmätoimittaja Ilpo Hakasalo kuollut

Suomalaisen iskelmämusiikin keskeisiin asiantuntijoihin kuulunut toimittaja Ilpo Hakasalo on kuollut. 69-vuotias Hakasalo löydettiin kuolleena kotoaan Helsingistä kesäkuun alussa.

kulttuuri

Viime vuosinaan pahoin erakoitunut Hakasalo on ilmeisesti kuollut jo tammikuussa. Hänellä ei ollut lähiomaisia, ja hänet on jo haudattu.

Hakasalo muistetaan muun muassa Ylen Iskelmäradio-ohjelmasta, jota hän juonsi vuosina 1986 - 2002 vuoroviikoin Maarit Niiniluodon kanssa. Varsinaiselta ammatiltaan hän oli mainostoimittaja ja suunnittelija, joka vastasi muun muassa osuusliike Elannon mainosiskuista päivälehdissä. Iskelmäntuntija Hakasalo on myös kirjoittanut erikoisalastaan. Häneltä on julkaistu teokset Malmstenista Marioniin (1979) sekä Iskelmän kultainen kirja (1986), jonka hän teki yhdessä Peter von Baghin kanssa. Jälkimmäinen opus toi Hakasalolle valtion tiedonjulkistamispalkinnon.

Populaarikulttuurin tuntijalla oli myös lukuisia luottamustehtäviä. Hän toimi esimerkiksi Suomen sarjakuvaseuran puheenjohtajana 1970-luvulla.

Iskelmämusiikki oli Ilpo Hakasalolle kutsumus. Vaikka juontaja oli pidättyväinen luonne, hän innostui heti, kun puheeksi tuli vaikkapa Hakasalon kotimainen suosikkilaulaja Carola.

Lähteet: STT, YLE24, Radion kulttuuriuutiset

Lue seuraavaksi