Pop-uutiset 15.9.2006

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Osa YleQ:n ohjelmista saa jatkoaikaa Sunnuntaina loppuvan YleQ-kanavan ohjelmistoa siirretään osittain Ylen muille radiokanaville. Puheohjelmat Miten minusta tuli minä, Olga K. ja Tuomas Enbuske siirtyvät Yle Radio 1:een. Kanavalla kuullaan tulevaisuudessa myös musiikkiohjelmat Jatzofrenia ja Kauriin kääntöpiiri. Radio Suomen ohjelmistoon siirtyvät Rockradio, Tuhannen tanssin maa, Olipa kerran radio ja kadonneen levyn metsästäjät sekä Café Tropical. YleX puolestaan monipuolistaa musiikin erikoisohjelmien tarjontaa ja lisäksi ottaa ohjelmistoonsa Thank God It's Puopolo -shown. Autot edelleen Suomen katsotuin elokuva Tietokoneanimaatio Autot jatkaa Suomen katsotuimpana elokuvana. Viikon aikana elokuvan näki yli 31 000 ihmistä. Pedro Almodóvarin Volver - paluu nousi kakkoseksi ohi Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstun. Espanjalaisohjaajan elokuva sai reilut 10 000 katsojaa. Ensi-illassa ollut suomalaisanimaatio Keisarin salaisuus nousi listalla viidenneksi lähes 5 500 katsojan voimin. Aleksi Salmenperä ja Kiti Luostarinen valtion rahoille Valtion elokuvataidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2007 taiteilija-apurahoja yhteensä 11:lle elokuvantekijälle. Viisivuotisen apurahan sai ohjaaja Kiti Luostarinen sekä leikkaaja Jukka Nykänen. Lisäksi toimikunta myönsi kolmi- ja yksivuotisia apurahoja; saajien joukossa on mm. ohjaaja Aleksi Salmenperä sekä käsikirjoittaja Mika Ripatti. Valtion taiteilija-apuraha on reilut 1 250 euroa kuukaudessa. Star Trek palaa uudessa kuosissa Viime viikonloppuna 40 vuotta täyttänyt Star Trek -tv-sarja nähdään täysin uusitussa ulkoasussa Yhdysvaltain televisiossa. Televisioyhtiö CBS näyttää ensi viikosta lähtien kaikki alkuperäisen sarjan 79 jaksoa digitaalisesti ehostettuna. Yhtiön mukaan uudelleenmasterointi on tehty sarjan visuaalisten tehosteiden parantamiseksi mutta säilyttäen sarjan alkuperäisen tunnelman. Muun muassa kaikki pienoismalleilla tehdyt tehosteet on korvattu digitaalisilla kuvilla, ja myös Enterprise-alus sekä klingonien ja romuluslaisten avaruusalukset on tehty uudelleen. Lisäksi sarjan tunnusmusiikki ja William Shatnerin avauspuhe "Space, the final frontier..." on äänitetty uudelleen uusimmilla digitaalitekniikalla. SexyBack jatkaa USA:n sinkkulistan kärjessä Justin Timberlaken uusi sinkku SexyBack jatkaa Yhdysvaltain singlelistan kärjessä kolmatta viikkoa. Fergie ei ole pystynyt horjuttamaan Timberlaken ykkösijaa London Bridge -kappaleellaan ja jatkaa kakkosena. Pussycat Dollsin ja Snoop Doggin yhteistyö Buttons nousi viikon aikana yhden sijan kolmanneksi. Jo 19 viikkoa listalla keikkunut Gnarls Barkleyn Crazy putosi neljänneksi. Korkein uutuus listalla on Beyoncén Ring the Alarm sijalla 12. Kalashnikovista voi tehdä sähkökitaran

Yksi Kolumbian tunnetuimmista soitintenvalmistajista on alkanut valmistaa kivääreistä sähkökitaroita. Paredas-yhtiö päätti kolme vuotta sitten ottaa hyötykäyttöön aseita sissisodan jäljiltä. Tarkoituksena on yhtiön mukaan tehdä aseista toivon ja rauhan symboleita.

Uusien kitaroiden suosio on ollut huimaa; useilla eteläamerikkalaisilla kitaratähdillä on jo käytössään tällainen "escopetarras" eli "kiväärikitara". Esimerkiksi maailmankuulu kolumbialainen rocktähti Juanes on saanut kitaran, jonka muodot muistuttavat selkeästi Kalashnikovia.