Kotimaa lyhyesti to 21.9.2006

Yle Uutisten artikkeliarkisto

AKATEMIAPROFESSORI LEENA PALOTIE on ensimmäisenä suomalaisena saanut eurooppalaisen Prix van Gysel -tiedepalkinnon. Palkinto myönnetään etenkin biologian ja lääketieteen aloilla ansioituneelle eurooppalaiselle tutkijalle. Palkinnon arvo on 100 000 euroa.

VTT on ryhtynyt kehittämään BIOÖLJYÄ, jonka raaka-aineena ovat puu ja olki. Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen hanke kestää 5 vuotta ja maksaa noin 14 Me. Kehitettävät biopolttonesteet ovat nykyisiä ohra- ja rypsipohjaisia polttoaineita ympäristöystävällisempiä.

Suomen IKÄRAKENTEELTAAN vanhin väestö löytyy Pohjois-Savosta ja nuorin Pohjois-Pohjanmaalta, kertoo Helsingin Sanomien verkkoliite. Pohjanmaalla lasten ja nuorten korkeaan lukumäärään vaikuttaa mm. lestadiolaisuus.

SYNTYVYYS Suomessa on kasvanut tänä vuonna. Elokuun loppuun mennessä syntyneitä oli 950 enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Väkiluku kasvoi tammi-elokuussa 14 950 ihmisellä ja oli elokuussa 5 270 521.

TIELIIKENNEONNETTOMUUKSISSA kuoli elokuussa 44 ja loukkantui 929 ihmistä, kertoo Tilastokeskus. Kuolleita oli kahdeksan enemmän ja loukkaantuneita 38 vähemmän kuin viime vuoden elokuussa.

VENEIDEN REKISTERÖINTIPAKKO on laajenemassa. Suurten purjeveneiden lisäksi myös yli 5,5 metriä pitkät purje- ja moottoripurjeveneet täytyy jatkossa rekisteröidä maistraattiin. Rekisteröintipakko on laajenemassa ensi vuoden lokakuussa.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus