Chavezin puhe YK:ssa nosti Chomskyn bestselleriksi

Noam Chomskyn Hegemony or Survival ponkaisi amerikkalaisten nettikauppojen myydyimpien kirjojen joukkoon, kun Venezuelan presidentti Hugo Chavez suositteli sitä puheessaan YK:n yleiskokouksessa.

kulttuuri

Amerikkalaiskirjailija Chomsky tunnetaan maansa ulkopolitiikan kärkkäänä arvostelijana. Vähintään yhtä suulas on myös Chavez: YK:n yleiskokouksessa aiemmin tällä viikolla hän kutsui USA:n presidenttiä George W. Bushia itse piruksi.

Puheensa aluksi presidentti Chavez otti esiin Chomskyn kirjan ja suositteli sen lukemista kaikille paitsi yleiskokouksessa, myös USA:ssa.

- Yhdysvaltojen kansalaisten pitäisi lukea tämä kirja Teräsmies-elokuvien katsomisen sijaan, Chavez sanoi myöhemmin toimittajille.

Puhe vaikutti piikkinä myyntitilastoihin: Hegemony or Survival: America's Quest for Global Dominance ponkaisi kerralla Amazonin ja Barnes & Noble.com:n kymmenen myydyimmän kirjan joukkoon. Nyt vuonna 2003 julkaistun kirjan pokkariversio komeilee Amazonin kärkisijalla ja kovakantinen pitää paikkaa numero 11. Poliittiset ja poleemiset kirjat ovat muutenkin suosittuja: toiseksi myydyin kirja Amazonin listalla on presidentti Bushin PR-toimintaa ryöpyttävä Frank Richin The Greatest Story Ever Sold. Al-Qaidan toimintaa valottava Lawrence Wrightin teos The Looming Tower on puolestaan sijalla kymmenen. Myös YK:ta arvosteleva Eric Shawnin kirja on kiinnostanut: The U.N. Exposed: How the United Nations Sabotages America's Security and Fails the World oli myyntilistan kuudenneksi kovin nousija. CBC, AP, YLE24