Vanhanen: En ota neuvoja Niinistöltä

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) torjuu jyrkin sanoin entisen valtiovarainministerin Sauli Niinistön valtiontalouden tilaan kohdistaman kritiikin.

Kotimaa

Radiouutisten Pääministerin haastattelutunnilla Vanhanen sanoi, että Niinistön ministerikauden loppuvuosina kehitys meni koko ajan alaspäin ja hänen viimeinen budjettinsa oli alijäämäinen.

Suunta on saatu Vanhasen pääministeriaikana käännettyä. Vanhanen ei siis ota vastaan neuvoja Niinistöltä, joka nykyään toimii Euroopan investointipankin varapääjohtajana.

Niinistö arvosteli kuluneella viikolla Vanhasen hallitusta siitä, että valtiontalouden ylijäämä on supistunut.

Väitteitä siitä, että keskusta olisi pakottanut Ilta-Sanomien päätoimittajan eroamaan, Vanhanen piti äärimmäisen kiusallisina. Väitteet julkaissut Markkinointi&Mainonta -lehti saa selvittää sopan, hän sanoi.

Vanhanen kertoi myös, että Asem-kokouksen yhteydessä kohun nostaneen mellakan tapahtumat tutkitaan tarkoin. Tutkinnan kohteina ovat yhtä lailla poliisit kuin mielenosoittajatkin. Vanhanen muistutti, että mielenosoittajat olivat aseistautuneet ja ilmoittaneet aikovansa aiheuttaa sekasortoa. Vanhanen puolusti sisäministeri Kari Rajamäen (sd.) toimintaa.

Vanhanen puolusti myös bioenergian tuotantoa. Hänen mukaansa tuotantokustannuksia voidaan hillitä mm. sillä, että energiakasvista hyödynnetään myös olki.

Lähteet: YLE24, STT