Lyhyesti 25.9.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

NUUSKAN myyntikielto tulee voimaan myös Ahvenamaalla ja sen lipun alla purjehtivilla aluksilla. Uuden lain myyntirajoitus ei koske Ruotsin aluevesiä, eikä Ruotsin lipun alla olevia aluksia. Maakuntapäivien hyväksymä laki kieltää myös tupakoinnin ravintoloissa ja muissa palvetutiloissa.

DRAGSFJÄRDIN kunnan vesijohtovedestä on löydetty sinilevää. Löydön takia kirkonkylän alueen vesi on käyttökiellossa. Toistaiseksi kenenkään ei tiedetä sairastuneen. Dragsfjärdin keskustan alueella asuu 350 ja koko kunnan alueella noin 3 400 asukasta.

ELINTARVIKETURVALLISUUSVIRASTO Evira on aloittanut raivotautirokotteen levittämisen kaakkoisrajalla. Rokotteiden on tarkoitus estää metsäraivotaudin leviäminen Suomeen. Pienpedoille tarkoitettujen rokotesyöttien levitys alkoi tänään ja päättyy 8.lokakuuta.

Kuntaministeri Hannes Mannisen (kesk.) HELSINGIN ja SIPOON alueluovutuskiista setvimään esittämä SELVITYSMIES ei kelpaa Sipoolle. Tehtävään on ehdotettu Lohjan entistä kaupunginjohtajaa, SDP:n Pekka Myllyniemeä.Sipoon kunnanhallitus epäilee Myllyniemen puolueettomuutta. Sipoo vastustaa myös aluevaatimusasian ratkaisemista selvitysmiehen avulla.

Miinalaiva POHJANMAA teki kunniaa Suomenlahdella, kun Venäjän ex-keisarinnan Maria Feodorovnan eli prinsessa Dagmarin maalliset jäännökset vietiin meritse Venäjälle uudelleenhautausta varten. Pohjanmaa kohtasi tanskalaisaluksen Jussarön eteläpuolella maanantaina klo 12.

NEPALISSA on jatkettu suomalaista diplomaattia kuljettaneen helikopterin etsintöjä. Onnettomuuspaikan lähelle eilen pudotettu armeijan vuoristopelatusryhmä on aloittanut etsinnät jalan. Kopteri katosi lauantaina pian lähtönsä jälkeen maan koillisosassa. Eilen etsintöjä haittasivat sade ja sumu. Kopterissa oli tapahtumahetkellä 24 ihmistä.

PELASTUSARMEIJAN syyskeräys alkaa tänään ja kestää noin kuukauden. Kertyvät varat käytetään järjestön työhön Etelä-Afrikassa. Kerääjillä on mukanaan viralliset keräyslistat.