Ulkomaan lyhyet 27.9.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

EUROOPAN UNIONI rajoittaa lentokoneiden matkustamoihin vietävien nesteiden määrää. Vastedes lentokenttien turvatarkastuksista voi viedä läpi vain 90 millilitraa samaa nestettä. Näin pyritään ehkäisemään nestemäisten räjähteiden vaaraa lennoilla.

GEORGIA on pidättänyt neljä venäläistä sotilasvirkamiestä vakoilusta epäiltynä. Georgia on pidättänyt myös 12 oman maan kansalaista vakoiluepäilyiden vuoksi. Lisäksi sisäministeriön joukot ovat saartaneet Venäjän tukikohdan Tbilisissä ja vaatineet vakoilusta epäillyn luovuttamista.

AFGANISTANIN turvallisuusjoukot ovat surmanneet 25 kapinallisepäiltyä Etelä-Afganistanissa. Naton mukaan kapinalliset hyökkäsivät poliisien kimppuun tarkastuspisteessä.

MICROSOFT on varoittanut Internet Explorer -selaimensa tietoturvapuutteesta. Yhtiö on julkaissut ohjelmiston korjauspäivityksen erikseen, koska tietoturva-aukkoa on jo käytetty hyväksi. Puutteen vuoksi ulkopuolinen hyökkääjä voi saada tietokoneen hallintaansa.

IRANIN ja EU:n edustajat ovat aloittaneet neuvottelut Iranin ydinohjelmasta. EU:n mukaan Iranilla on nyt viimeinen tilaisuus hyväksyä EU:n tarjous ja lopettaa uraanin rikastaminen.

TANSKALAISET suhtautuvat islamiin nyt kielteisemmin kuin ennen profeetta Muhammedin pilakuvakohua. Tanskan uutistoimiston Ritzaun kyselyn mukaan asenteitaan on tiukentanut joka neljäs. Jyllands-Posten jukaisi vuosi sitten pilakuvia profeetta Muhammedista, mikä johti laajoihin Tanskan vastaisiin protesteihin muslimimaissa.

VENÄJÄN keskusvaalilautakunta on torjunut aloitteen kansanäänestyksestä, joka olisi voinut mahdollistaa presidentti Vladimir Putinin valinnan kolmannelle kaudelle. Aloitteen teki pohjoisossetialainen järjestö. Venäjän laki sallii vain kaksi kautta, ja Putin on itse useasti torjunut ajatuksen kolmannesta kaudesta.

NEPALISSA pelastustyöntekijät ovat löytäneet lauantain helikoperiturman uhrit. 24:n kuolleen joukossa oli myös suomalainen diplomaatti. Ruumiit kuljetetaan Nepalin pääkaupunkiin Katmanduun. Viranomaiset uskovat, että itä-Nepalissa lentänyt helikopteri törmäsi huonossa säässä vuorenseinämään.

KONGON DEMOKRAATTISESSA TASAVALLASSA jaetaan ruokaa lentokoneista. YK:n alainen Maailman elintarvikeohjelma WFP pyrkii tavoittamaan lentopudotuksilla 8 800 hädänalaista. WFP:n mukaan osa sisällissodan runteleman maan 70 ruoanjakokeskuksesta ei ole saanut ruokaa kuukausiin.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus