Kotimaa lyhyesti 1.10.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

FINNAIRIN Helsingistä Kemiin matkalla ollut kone joutui palaamaan takaisin Helsinkiin, koska siihen iski salama. Vaaratilannetta ei aiheutunut, mutta matkustajat pääsivät lähtemään varakoneella kolme tuntia aikataulusta myöhässä.

VAASASSA on vietetty sunnuntaina kaupungin 400-vuotisjuhlapäivää. Kaupunkilaiset saivat päivällä nauttia kakkukahvit kauppakeskuksessa. Kutsuvieraille järjestetään illalla vastaanotto kaupungintalossa. Juhlapäivä huipentuu Vaasan torilla kello 21 suurkuoron esiintymiseen ja valoteokseen.

HÄTÄKESKUKSILLE on luvassa ensi vuodeksi yli puolitoista miljoonaa euroa lisärahaa, kertoo sanomalehti Karjalainen. Rahoista lähes 900 000 euroa on varattu päivystäjien kouluttamiseen. Valtiovarainministeri Eero Heinäluoma on hyväksynyt sisäministeri Kari Rajamäen esittämän lisäyksen hallituksen lisäbudjettiesitykseen.

MARJASTAJAT JA SIENESTÄJÄT voivat poimia syksyn satoa aiempaa lähempänä valtateistä, kertoo Aamulehti. Arktiset aromit -yhdistyksen mukaan suuriin valtateihin olisi pidettävä etäisyyttä vähintään 25 metriä. Aiempi suositus oli 50 metriä. Suositus voitiin antaa, koska polttoaineissa ei ole enää käytetty lyijyä. Pienten hiekkateiden vierestä marjoja voi noukkia huoletta jopa ilman etäisyysrajoja.

TULIPALO kauppakeskus Jyväskeskuksen konditoriassa Jyväskylässä aiheutti sunnuntaiaamuna pahoja savu- ja vesivahinkoja. Varsinaiset tulen aiheuttamat tuhot jäivät melko pieniksi.

HELSINGIN perinteiset silakkamarkkinat alkavat tänään. Markkinat on järjestetty vuodesta 1743 lähtien. Markkinat kestävät viikon.

TILAAJAN vastuu kuljetusten turvallisuudesta kasvaa tästä päivästä alkaen. Vastuuta ajoaikojen noudattamisesta kantavat kuljettajan ja työnantajan lisäksi jatkossa myös muut henkilöt, jotka määräävät kuljetusten aikataulusta. Ajoneuvon oikeasta kuormaamisesta ja kuorman sitomisesta vastaa se, joka tekee kuorman tai antaa ohjeita siitä.

POLIISIN säilyttämien henkilöiden kohtelua koskeva ns. putkalaki tulee voimaan tänään. Kiinniotetun oikeuksia ei saa rajoittaa enempää kuin mm. turvallisuus ja säilytysvarmuus vaativat.