Ulkomaat lyhyesti 1.10.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

IRAKISSA aseistautuneet miehet ovat siepanneet 26 tehdastyöläistä. Sieppaus sattui elintarviketehtaalla Bagdadissa. Viranomaiset uskovat, että sieppaajien tarkoituksena on kiristää rahaa.

TURKISSA Mersinissä kolme ihmistä on haavoittunut pommi-iskussa sairaalan ensiapuosaston ovella. Iskun tekijää ei tiedetä. Mersinissä ovat aktiivisia niin kurdiryhmä Kurdistanin vapauden haukat kuin äänivasemmisto ja islamististit.

SERBIAN VÄHEMMISTÖHALLITUKSEEN kuuluva liberaalipuolue G-17 on ilmoittanut jättävänsä hallituksen, koska sotarikoksista epäiltyä kenraalia Ratko Mladicia ei ole saatu kiinni. Puolue on pettynyt siihen, että maan EU-jäsenyysneuvottelut ovat jäissä kateissa olevan Mladicin takia.

NIGERIAN luoteisosassa noin 40 ihmisen pelätään kuolleen, kun pato romahti rankkasateiden tuoman veden painosta. Vesi vei mukanaan noin 500 taloa lähellä Zamfaran osavaltion pääkaupunkia Gusauta.

UNKARILAISET puntaroivat tänään kunnallisvaaleissa, onko hallitseva sosialistipuolue menettänyt uskottavuutensa taannoin paljastuneen valehteluskandaalin vuoksi. Kaksi viikkoa sitten selvisi, että hallitus salaili kevään vaalien alla maan huonoa taloustilannetta. Paljastus johti pääministerin erovaateisiin ja laajoihin mielenosoituksiin hallitusta vastaan.

RUOTSISSA rahapelien pelaamiselle tulee 18 vuoden ikäraja. Dagens Nyheter kertoo, että pelimonopoliyhtiö Svenska Spel asettaa arpoja lukuunottamatta kaikille peleilleen 18 vuoden ikärajan. EU-komissio on arvostellut Svenska Speliä siitä, että se tekee vain voittoa eikä pyri suojelemaan kuluttajia.

TSEKKILÄINEN Tatjana Kucharova, 18, on valittu Miss Maailmaksi Varsovassa järjestetyssä kilvassa. Perintöprinsessat tulevat Romaniasta ja Australiasta. Suomea edusti 17-vuotias Jenniina Tuokko.