Kotimaa lyhyesti 5.10.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

ELOKUVAOHJAAJA OLLI SAARELA pyytää STT:lle välittämässään tiedotteessa valtiovarainministeri Eero Heinäluomalta anteeksi Image-lehden haastattelussa lausumiaan kommentteja. Hän painottaa, että haastattelussa esitetyt mielipiteet ovat hänen omiaan ja että hän on niistä yksin vastuussa. Saarela arvosteli lehdessä Heinäluomaa kovin ja henkilökohtaisuuksin menevin sanoin.

KOKKOLAN satama pohtii saarretun filippiiniläislaivan siirtoa viikonlopun aikana. Satamasta arvioidaan, että laiva voi olla paikallaan vain viikon. Merimies-Unioni saartoi laivan satamaan tiistaina, koska miehistöllä on satojen tuhansien dollarien palkkasaatavat.

Viime yönä sattunut kaapelivaurio on myöhästyttänyt junia TAMPEREEN JA JYVÄSKYLÄN välillä tänään. Junat ovat olleet jopa 30 minuuttia myöhässä. Liikenne palautunee normaaliksi aamuksi.

OPETUSMINISTERI Antti Kalliomäki joutuu sairauslomalle akillesjänteen katkeamisen vuoksi. Sairausloman pituus määräytyy perjantaina tehtävän leikkauksen jälkeen.

KULUTTAJAVIRASTO on puuttunut TeliaSoneran tapaan sitoa asiakkaitaan Kestoetu-sopimukseen. Kestoetu on vuoden määräaikainen sopimus. Se jatkuu automaattisesti, jos asiakas ei sano sopimusta irti ennen sopimuskauden päättymistä. Käytäntö on vastoin määräaikaisen sopimuksen periaatetta. Sen mukaan uutta sopimusta ei voi tehdä ilman asiakkaan suostumusta.

PUOLUEET haluavat laatia yhteiset pelisäännöt kauppakeskuksissa tehtävästä vaalityöstä, kirjoittaa sanomalehti Suomenmaa. Monilla alueilla osa kaupoista kieltää vaalityön tekemisen kokonaan tai sallii sen vain osalle puolueista. Puolueet haluaisivat, että vaalityö sallittaisiin esimerkiksi automarkettien pihoilla ja sisätiloissa.

HELSINGIN Kannelmäessä yksi ihminen sai keskiviikkoiltana surmansa kerrostaloasunnon tulipalossa. Muut asunnot kärsivät lieviä savuvaurioita. Poliisi selvittää palon syttymissyytä.

Pääministeri MATTI VANHANEN tapaa torstaina aamulla Britannian pääministerin Tony Blairin Lontoossa. Keskustelut koskevat muun muassa EU:n laajenemista ja tulevaa työaikadirektiiviä. He pohjustavat myös Lahden EU-päämiesten tapaamista, joka käsittelee runsaan kahden viikon päästä energiapoliittisia linjauksia, laitonta maahanmuuttoa sekä EU:n Venäjä-suhteita.

HENKILÖAUTOJEN ensirekisteröinnit vähenivät Tilastokeskuksen mukaan syyskuussa 1,3 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Kokonaisuudessaan ajoneuvojen rekisteröinnit ovat kuitenkin lisääntyneet: syyskuussa kasvuprosentti oli 6,1.