Pokkareiden myynti jatkaa kasvuaan

Pokkareiden myynti on jatkanut kasvuaan myös tänä vuonna. Suomen Pokkaritukun mukaan myynti on yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana kasvanut noin viidenneksellä viime vuoteen verrattuna.

Vuonna 2005 Suomessa myytiin yli 1,5 miljoonaa pokkaria. Pokkareiden myyntipisteitä oli viime vuonna noin 2 000.

Vuosittain julkaistaan noin 350 suomenkielistä pokkaria.

Suurimmilta pokkareiden myyjiltä kerättyjen tietojen perusteella syyskuun myydyin pehmeäkantinen oli Lauren Weisbergerin kirja "Paholainen pukeutuu Pradaan". Kirjan menestystä on siivittänyt sen pohjalta tehty Hollywood-elokuva.

Toisena pokkarilistalla on Juba Tuomolan "Viivi ja Wagner -parisuhteellisuusteoria" ja kolmantena Marian Keyesin "Enkelit".

Myydyimmät kovakantiset tuttuja nimiä

Kovakantisten kirjojen myydympien listaa hallitsivat syyskuussa tutut nimet. Myydyimmät kotimaiset kaunokirjat olivat Ilkka Remeksen "6/12", Jari Tervon "Ohrana" ja Kjell Westön "Missä kuljimme kerran".

Tietokirjojen kärkijoukon muodostivat julkisuudessa kohua herättäneet kirjat. Myuydyin oli Juhani Seppäsen kirja "Selvästi juovuksissa". Sen kannoilla tulivat Gustav Hägglundin muistelmateos "Leijona ja kyyhky" ja Jukka Seppisen "Neuvostotiedustelu Suomessa 1917 - 1991".

Kirjakauppaliiton kokoaman listan mukaan syyskuun myydyin lastenkirja oli Mauri Kunnaksen"Viikingit tulevat".