Hyppää sisältöön

Suomeen kaivataan lisää asuntosijoittajia

Vuokra-asuntopulasta huolestuneet vuokralaisten ja vuokranantajien järjestöt ovat ryhtyneet kampanjoimaan yhdessä, jotta ihmiset ostaisivat sijoitusasuntoja ja antaisivat ne vuokralle, kertoo Aamu-tv.

Pääkaupunkiseudulta on hävinnyt viime vuosina noin 20 000 vuokra-asuntoa, kun asuntoja on myyty hyvän hinnan vuoksi omistusasunnoiksi. Järjestöt ovat ryhtyneet kannustamaan suomalaisia lehti-ilmoituksin asuntosijoittajiksi ja vuokranantajiksi. Suomen Vuokranantajat toivoo, että kampanjan myötä vuokra-asuntoja tulisi saataville ja ihmiset kokisivat, että vuokra-asuminen on varteenotettava tapa asua. Etujärjestön mukaan asunnot ovat turvallinen sijoituskohde, ja niihin voidaan käyttää enemmän lainarahaa kuin muihin sijoituskohteisiin. Sijoitusasunnon voi halutessaan ostaa myös avaimet käteen -periaatteella, ja välittäjä takaa sijoitukselle esimerkiksi 5,5 prosentin vuokratuoton.

Asuntorahoitukseen erikoistunut Hypoteekkiyhdistys kuitenkin epäilee, ettei asuntosijoittaja rikastu vuokrilla, kun asuntojen hinnat ovat huipussaan.