Star Trek tekee hyvin huutokauppansa

Star Trek -elokuvissa ja tv-sarjoissa käytetystä esineistöstä on maksettu huimia hintoja Christie'sin huutokaupassa. Ja Spockin korvat ja Kirkin jumpperi ovat vielä myymättä.

kulttuuri

New Yorkissa järjestettävään huutokauppaan on voinut osallistua myös Internetin kautta ja puhelimitse. Mutta ainakin yksi huutaja-trekkie oli pukeutunut tv:stä tuttuun asuun.

Huutokauppa juhlistaa Star Trek -ilmiön 40-vuotista historiaa. Kamari odotti, että lauantaina päättyvän kaupan kokonaisarvo olisi noin kaksi miljoonaa dollaria, mutta fanien taskuista onkin löytynyt yllättävän paljon rahaa.

Pienoismalli avaruusalus Enterprise E:stä myytiin yli kymmenen kertaa suuremmalla summalla kuin odotettiin: viimeinen huuto oli 132 000 dollaria eli runsas 100 000 euroa. Star Trek: First Contact -elokuvassa käytetystä Borg-kuutiosta Christie's odotti korkeintaan 1 500 dollaria, mutta hinta nousikin 96 000 dollariin eli 75 000 euroon. Kolmen päivän aikana kaupataan noin tuhat kohdetta. Lauantaina myyntiin ovat vielä tulossa kaikkein kuumimmat tavarat: kapteeni James T. Kirkin eli William Shatnerin sekä Spockin eli Leonard Nimoyn yllään pitämän asut vuoden 1966 sarjasta. Spock-pakettiin kuuluvat luonnollisesti myös irtokorvat. YLE24