Kotimaa lyhyesti 9.10.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Vantaan kaupunki ostaa KAUNIALAN SOTAVAMMASAIRAALAN. Sairaalan omistava Sotainvalidien Veljesliitto hyväksyi kaupan perjantaina. Kauppahinta on 22 miljoonaa euroa. Osapuolten mukaan kauppa turvaa sotainvalidien hoito- ja kuntoutuspaikkojen säilymisen.

Tuhannet OPISKELIJAT ovat maanantaina osoittaneet mieltään opintorahan korottamisen puolesta. Mielenosoituksia on järjestetty lähes 20:llä paikkakunnalla. Tavoite on, että eduskunta nostaisi opintorahaa 15 %:lla

TV-MAKSU kattaa kännykkätelevision käytön, linjaa Viestintävirasto. Jos kotitalous ei ole maksanut TV-lupamaksua, on se maksettava, jos reaaliaikaisia televisiolähetyksiä katsoo matkapuhelimen välityksellä.

Seinäjoelta ja Jyväskylästä Helsinkiin matkanneiden PENDOLINO-JUNIEN yhdistäminen epäonnistui aamulla Tampereella. Klo 7.02 lähteneen junan vaunuista puolet jäi asemalle. Matkustajat siirrettiin henkilöjunaan.

Suomeen tulee uusi SUPERTIETOKONE. Uutta konetta käytetään muun muassa ilmastonmuutoksen ja maailmankaikkeuden taustasäteilyn tutkimukseen. Eduskunta on myöntänyt tämän vuoden budjettiin 10 miljoonaa euroa koneen hankintaan Tieteen tietotekniikan keskus CSC:lle.