Kotimaa lyhyesti 10.10.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Helsingissä toimittaja ANNA POLITKOVSKAJALLE voi jättää viimeisen tervehdyksen muistokirjaan. Eduskunnan ihmisoikeusryhmä, Helsinki-komitea ja Suomen Pen ovat asettaneet muistokirjan eduskunnan lisärakennuksen kansalaisinfoon. Muistokirja on esillä ainakin perjantaihin asti kansalaisinfopisteen aukioloaikoina. Kirja toimitetaan myöhemmin Politkovskajan omaisille.

Eduskunnan puhemiehen PAAVO LIPPOSEN mielestä Suomen NATO-JÄSENYYSKYSYMYS on nostettava pöydälle kevään eduskuntavaalien jälkeen. Nato-asia on selvitettävä kunnolla seuraavassa puolustuspoliittisessa selonteossa, puhemies sanoo. Keskuskauppakamarin lehdessä esiintyneen Lipposen mukaan Nato-keskustelu menisi vaalien alla epäanalyyttiseksi.

TULIPALOISSA on kuollut tänä vuonna jo 86 ihmistä. Määrä on enemmän kuin koko viime vuonna, jolloin paloissa menehtyi 81 - 85 henkilöä tilastointi-tavasta riippuen. Suurin osa paloissa kuolleista on keski-ikäisiä miehiä ja ikääntyneitä henkilöitä.

Tiistaina on ALEKSIS KIVEN PÄIVÄ eli suomalaisen kirjallisuuden päivä. Pääministeri Matti Vanhanen vihkii Siuntiossa käyttöön Aleksis Kiven uudelleenrakennetun asuintalon Fanjunkarsin. Aleksis Kivi kirjoitti Fanjunkarsissa pääosan tuotannostaan. Torpassa syntyivät mm. Seitsemän veljestä, Nummisuutarit sekä Kihlaus.