Talous lyhyesti to 12.10.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

RAHOITUSTARKASTUS varoittaa pankkiasiakkaita pitkien laina-aikojen riskeistä. Rata muistuttaa, että lainan maksuaikana pitäisi myös pystyä säästämään pahan päivän varalle.

RANSKA JA SAKSA ovat luvanneet tukea kriisiin ajautunutta Airbus-lentokonevalmistajaa. Liittokansleri Angela Merkelin mukaan Saksa harkitsee ostavansa osuuden Airbusin EADS-emoyhtiöstä. Viivästymisistä kärsivää A380-suurkonetta on rakennettu pääosin Saksassa ja Ranskassa.

KESKUSSOTILASSAIRAALA Tilkka myydään eläkevakuutusyhtiö Eteralle. Valtion saama myyntihinta Helsingissä sijaitsevasta kiinteistöstä on 8,8 miljoonaa euroa. Tilkan vuonna 1936 valmistunut sairaalarakennus on suojeltu.

SAKSAN KULUTTAJAHINTOJEN vuosinousuvauhti laski syyskuussa alimmilleen 2,5 vuoteen, maan tilastolaitos kertoo. Inflaatio oli syyskuussa vuositasolla 1,0 prosenttia. Elokuusta kuluttajahinnat laskivat 0,4 prosenttia lähinnä polttoaineiden halpenemisen vuoksi. Saksan maltillinen hintakehitys vähentää osaltaan EKP:n paineita nostaa ohjauskorkoja.

Paperiyhtiö UPM keskittää taloushallintoa Tampereelle, Ghangshuun Kiinaan ja osin Singaporeen. Yhtiö myös kaavailee isoja taloushallinnon keskuksia Saksaan, Ranskaan, Britanniaan ja Yhdysvaltoihin. Toimilla vähennettäisiin UPM:n talous- ja rahoitustoiminnon henkilöstöä 150:llä kahdessa vuodessa.