Kotimaa lyhyet 15.10

Yle Uutisten artikkeliarkisto

LIMINGASSA kaksi ihmistä on hukkunut Temmesjokeen. Hukkunut aviopari löytyi joesta sunnuntaina iltapäivällä. Poliisi arvele, että ilmeisesti toinen heistä oli ensin luiskahtanut Temmesjoen ylittävältä kapealta kävelysillalta veteen ja toinen mennyt auttamaan pudonnutta puolisoa.

LAPPEENRANNASSA rakennustyömaalta eilen löytynyt sodanaikainen lentopommi raivataan huomenna. Puolustusvoimat tekee pommin vaarattomaksi paikan päällä. Poliisi on eristänyt pommin takia alueen Leirin kaupunginosassa.

Myös SAVON SANOMAT kannattaa Nato-jäsenyyttä. Päätoimittaja Tapani Lepola kirjoittaa kolumnissaan, ettei ole enää tarvetta pysytellä Naton ulkopuolella. YLE kysyi mielipidettä Natosta kymmenen sanomalehden vastaavalta päätoimittajalta. Helsingin Sanomien, Aamulehden, Turun Sanomien, Kalevan ja Kauppalehden vastaavien päätoimittajien mielestä Suomen pitäisi hakea jäsenyyttä.

Sunnuntaina vietetään VALKOISEN KEPIN PÄIVÄÄ. Näkövammaisten liitto haluaa muistuttaa autoilijoita siitä, että näkövammaisen jalankulkijan on annettava ylittää ajorata rauhassa. Suomessa on noin 80 000 näkövammaista ihmistä.

NUOREHKO MIESKULJETTAJA sai surmansa henkilöauton suistuttua tieltä aamulla. Onnettomuus sattui Kustavintiellä Vehmaalla Puttan kylässä. Poliisi tutkii onnettomuutta.

SYYTTÄJIÄ tarvitaan kymmeniä lisää, valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki sanoo. Turun Sanomien haastatteleman Kuusimäen mukaan pitkällä aikavälillä pitää perustaa jopa 200 uutta virkaa, jottei ruuhkautuva tilanne ala lähivuosina uhata kansalaisten oikeusturvaa.

VÄKIVALLATON VIIKKO käynnistyy sunnuntaina teemalla väkivalta perheessä. Parisuhdeväkivalta on usein muilta salattua ja toistuvaa. Se myös saatetaan hyväksyä hiljaisesti eri tavalla kuin muu väkivalta. Viikon aikana järjestetään mm. asiaan liittyvä foorumi Helsingissä.