1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Ylen hyvä -keräykseen voi osallistua ostamalla Arja Saijonmaan vaatteita

Monien avustusjärjestöjen ja Ylen vuotuinen varainkeruu on taas alkamassa. Itä-Afrikan ja Etelä-Aasian lasten hyväksi kerätään rahaa muun muassa TV-konsertilla 27. lokakuuta. Jo sitä ennen keräykseen voi osallistua esimerkiksi ostamalla laulaja Arja Saijonmaan vaatteita.

Saijonmaa myy entisen vaatevarastonsa ja lahjoittaa koko tuoton Ylen hyvä -keräykseen.

- Olen vieraillut kehitysmaissa ja nähnyt, miten jokainen lahjoitettu euro on tärkeä, miten yksi vellilautanen voi pelastaa lapsen hengen, korostaa Saijonmaa.

Myynnissä on arki-, juhla- ja esiintymisasuja, joita laulaja on ostanut 40-vuotisen uransa aikana eri puolilta maailmaa.

Myynti alkaa Fida-lähetystorilla Isolla Roobertinkadulla Helsingissä ensi maanantaina ja jatkuu lauantaihin 28. lokakuuta asti. Saijonmaa on itse paikalla maanantaina ja tiistaina. Lapsi on lapsi kehitysmaassakin

Ylen hyvä -kampanjan teema on tänä vuonna "Lapsi on lapsi kehitysmaassakin". Tarkoitus on muistuttaa, että slummienkin lapsille pitäisi olla mahdollisuus turvalliseen lapsuuteen leikkeineen.

Varoja käytetään erityisesti tyttöjen koulutukseen, terveydenhuoltoon, kaivojen ja vessojen rakentamiseen, hiv-aids-valistukseen ja ravitsemustilanteen parantamiseen.

Jokainen euro on tärkeä: jo kolmella eurolla saadaan koulutarvikkeet kehitysmaan lapselle vuodeksi ja kymmenen euroa takaa lisäravintoa aliravitulle lapselle kahdeksi kuukaudeksi.

Nyt viidettä kertaa järjestettävän kampanjan suojelija on tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Kampanjassa ovat Ylen lisäksi mukana Suomen Punainen Risti, Unicef, Kirkon Ulkomaanapu, Pelastakaa Lapset, Suomen Lähetysseura, Fida International, Plan Suomi Säätiö, Kansainvälinen Solidaarisuussäätiö ja Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus.

YLE24