Suomalaisartistit tekivät laulun Anna Politkovskajan muistoksi

Suomalaiset nuoret taiteilijat ovat tehneet laulun murhatun venäläistoimittajan Anna Politkovskajan muistoksi. Uuden ajan kynnyksellä -laulu soi ensimmäistä kertaa perjantaina kello 8.20 YleX-kanavalla.

kulttuuri

Kappaleen on säveltänyt Kerkko Koskinen ja sanoituksesta vastaa Terhi Kokkonen.

Laulun takana on työryhmä, johon kuuluvat Koskisen ja Kokkosen lisäksi muun muassa Elena Leeve, Antti Lehtinen, Joel Melasniemi, Silvia Modig, Jussi Nikkilä, Verneri Pohjola, Pepa Päivinen ja Olavi Uusivirta. He kokivat kansalaisvelvollisuudekseen muistaa Politkovskajaa.

Uuden ajan kynnyksellä -laulu tulee perjantaina ladattavaksi Voima-lehden nettisivuille. Lisäksi kappaleen nauhoituksista tehdään musiikkivideo, jota voi katsoa YouTube-nettipalvelussa. Kappaleen tuotto ohjataan ihmisoikeustyöhön Tshetsheniaan. Taiteilijat vaativat Suomelta rohkeutta kovistella Putinia

Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu perjantaina vieraaksi Lahden EU-huippukokoukseen.

Laulutyöryhmän mielestä Suomen on EU:n puheenjohtajana ja Venäjän naapurina näytettävä, että sillä on rohkeutta vaatia käytännön toimia Venäjältä ja Putinilta ihmisoikeuksien kohentamiseksi.

Lauantaina 6. lokakuuta murhattu Politkovskaja tunnettiin ihmisoikeuksien puolustajana sekä Tshetshenian sodan ja Venäjän hallituksen arvostelijana. Hänet löydettiin surmattuna kotitalonsa hissistä Moskovasta. Myös muita hallituskriittisen Novaja Gazeta -lehden toimittajia on murhattu Venäjällä. Ylen pop-uutiset, YLE24

Lähteet: Kuuntele laulu Voima-lehden verkkosivuilta