Kotimaa lyhyet 23.10.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Suomen rajoilta käännytettiin Lahden EU-HUIPPUKOKOUKSEN alla 20 henkilöä. Rajavartiolaitos teki sisärajatarkastuksia pistokoeluonteisesti viime ja toissa viikolla. Suurin osa käännytyksistä johtui puutteellisista matkustusasiakirjoista.

Ruotsalainen kansanpuolue kaksinkertaistaa KAMPANJARAHOITUKSENSA ensi kevään eduskuntavaaleissa. RKP käyttää rahaa vaaleihin noin 900 000 euroa. Puolueen tavoitteena on voittaa takaisin viime vaaleissa menetetyt kolme kansanedustajan paikkaa.

VERIPALVELUN verivarastot ovat hälyttävän pienet. Suomen Punaisen Ristin mukaan pulaa on etenkin ryhmien A+ ja 0+ verestä. Näiden ryhmien punasoluja on varastossa vain runsaat puolet tavoitteesta. SPR vetoaa luovuttajien saamiseksi,jotta mm. leukemiapotilaiden hoito ei vaarantuisi. Syysflunssat ovat SPR:n mukaan verottaneet luovuttajia.

POLIISIT saavat SUOJAVAATTEET JA -KENGÄT valtion kustannuksella. Aiemmin työntekijä on kustantanut osan suojavaatteista itse. Ensimmäiset poliisille suunnitellut suojakengät luovutettiin tänään käyttöön Varkaudessa. Uuden edun saa 4 500 poliisia ja vartijaa. Jalkineet maksavat 500 000 euroa.