1. yle.fi
  2. Uutiset

Mediakasvattajat yhteistyöllä tietotulvan kimppuun

Turpoavat tietoverkot ja infoähkyn uhka huolettavat mediakasvattajia.

kulttuuri

Alan osaajien mukaan mediakasvatus on rantautunut kouluihin varsin verkkaisesti ja koulujen välisissä painotuksissa on isoja eroja.

Ensimmäisen kerran järjestetyn mediakasvatuspäivän osanottajat haastavat kaikki mediakasvatuksen osaajat yhteistalkoisiin alan kehittämiseksi.

Mediakasvatuksellisia sisältöjä on useissa koulujen oppiaineissa, esimerkiksi äidinkielessä, kuvaamataidossa ja yhteiskuntaopissa.

Helsingin yliopiston Mediakasvatuskeskuksen johtaja dosentti Heikki Kynäslahti pitää yhteistyötä eri tieteenalojen tutkijoiden kesken tärkeänä.

- Koska tutkijat tulevat eri tieteenaloilta erilaisine lähestymistapoineen, erilaisille tulkinnoille tulee antaa ja onkin annettu tilaa. Myös tulevaisuudessa on tärkeää, ettei ala jakaudu leireiksi vaan monitieteisyydestä voidaan kehittää yksi suomalaisen mediakasvatuksen vahvuuksista, Kynäslahti toivoo.

Mediakasvatusseura on kokoamassa yhteistyön hedelmiä mediakasvatusportaaliin. Rakenteilla olevasta palvelusta löytyy tulevaisuudessa muun muassa oppimateriaalia mediakasvattajille.

Helsingin yliopistassa tiistaina pidetyn mediakasvatuspäivän järjestäjinä ovat 10-vuotisjuhlaansa viettävä Helsingin yliopiston Mediakasvatuskeskus ja vuoden ikäinen Mediakasvatusseura ry.

YLE24

Lähteet: Mediakasvatuspäivä

Lue seuraavaksi