1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Nelonen perustaa miehisen TV-kanavan

Nelonen perustaa uuden TV-kanavan, joka on suunnattu etenkin miehille. Uusi Jim-kanava aloittaa lähetykset keväällä. Lisäksi vuoden alussa starttaa kaksi uutta radiokanavaa.

Uusi televisiokanava on maksuton, ja kanavalla esitetään kansainvälistä ohjelmistoa.

- Jim ei näytä urheilua, elokuvia eikä uutisia, vaan muun muassa dokumentteja ja sarjoja. Suuri osa sarjoista on ennennäkemättömiä, mutta joukossa on myös uusintoja, kuvailee kanavan vetäjäksi valittu Elina Pentinsaari Neloselta.

Luvassa on myös tee se itse -ohjelmia kuten nikkarointia ja remontintekoa. Kauneutta ei kanavalla ole määrä hoitaa. - Tarkoitus ei silti ole karkoittaa naiskatsojia, vakuuttaa Nelosen kotimaisten ohjelmien tiedotuspäällikkö Meira Ruonavaara. Hänen mukaansa uusi kanava näyttää esimerkiksi sarjaa Dexter, jota ei ole Suomessa ennen nähty. Lähinnä miehille on tulossa uusi TV-kanava jo marraskuussa, kun MTV3 aloittaa maksullisen MTV3 Max -kanavansa lähetykset. Maxin on kerrottu tarjoavan muun muassa huumoria, metsästysohjelmia, ruuanlaittoa, sotadokumentteja ja urheilua. Radiokanavien ilme ja työntekijät vielä päättämättä

Nelosen kahdella uudella radiokanavalla ei ole vielä nimiä, ja työntekijöiden haaliminen on paraikaa meneillään. Toinen kanavista on rock-painotteinen ja suunnattu varsinkin miehille, toinen taas hakee yleisökseen etenkin naisia.

Kahden radiokanavan yhteinen ohjelmajohtaja on Kari Laakso.