1. yle.fi
  2. Uutiset

Nordlandia törmäsi laituriin Tallinnassa

Eckerö Line -varustamon Nordlandia-alus törmäsi lauantaina aamupäivällä laituriin Tallinnan matkustajasatamassa. Helsingistä Tallinnaan matkalla ollut alus painui kovassa merenkäynnissä päin laituria ja vaurioitui rytäkässä jonkin verran kylkeensä.

Kotimaan uutiset

Eckerö Linen toimitusjohtajan Taru Kerosen mukaan aluksessa oli törmäyksen sattuessa kello 11.30 kaksituhatta matkustajaa eli laiva oli aivan täynnä.

Matkustajat eivät hänen mukaansa olleet onnettomuuden vuoksi vaarassa eikä kukaan loukkaantunut. Aluksen kylkeen tuli vesirajan yläpuolelle pintavaurio, jota aletaan korjata huomenna tallinnalaisella telakalla.

Eckerö Line joutui perumaan onnettomuuden vuoksi lauantai-illan paluulähdön Tallinnasta Helsinkiin sekä lähdöt sunnuntailta, maanantailta ja tiistailta. Tallinnaan jääneille noin parilletuhannelle matkustajille pystytään Kerosen mukaan järjestämään hotellimajoitus Tallinnassa ja näillä näkymin heille järjestyy myös korvaava paluukuljetus sunnuntaina.

- Näyttäisi siltä, että paluukuljetukset onnistuvat nyt siten, että kaikki pystytään tuomaan sunnuntaina kotiin. Tietysti osa asiakkaista on saattanut jo tehdä asiassa omia ratkaisujaan, mutta sekä Tallinnassa että Helsingissä meillä on henkilöstöämme töissä heidän kysymyksiinsä vastaamassa, Keronen kertoi.

Nordlandian korjauksen Tallinnassa on määrä kestää kolme päivää. Keronen harmitteli sitä, että onnettomuus sattui juuri lauantaina, kun Tallinnan ja Helsingin välillä ei ollut pika-alusten matkustajaliikennettä.

Saksassa vuonna 1981 rakennettu M/S Nordlandia on 153 metriä pitkä ja lähes 25 metriä leveä. Aluksessa on 2 000 matkustajapaikkaa sekä tilaa 450 henkilöautolle tai 42 rekalle. Aluksen nopeus on 20 solmua.

Lähteet: YLE24

Lue seuraavaksi