1. yle.fi
  2. Uutiset

Kotimaa lyhyesti 29.10.2006

Yle Uutisten artikkeliarkisto

KORPILAHTELAISET ovat hylänneet neuvoa-antavassa kuntaliitosäänestyksessä liittymisen Jyväskylän kaupunkiin. Alustavien lopputulosten mukaan liittymistä Jyväskylään vastusti 52,1 prosenttia ja kannatti 42,1 prosenttia äänestäneistä.

Rekkajono VAALIMAAN rajanylityspaikalla oli sunnuntai-iltana edelleen noin 10 kilometriä pitkä. Lopun jonon arvioidaan purkautuvan illan tai viimeistään maanantai-aamun aikana. Rekkajono venyi lauantaina hetkeksi jopa yli 40 kilometrin pituiseksi ja ylsi Haminaan saakka.

SAMPO-PANKIN asiakkaita häirinneet tietokoneongelmat on korjattu. Verkkoyhteydet olivat päivällä poikki eikä Sammon pankkikorteilla voinut nostaa käteistä Otto-automaateista. Vika korjattiin muutamassa tunnissa.

Tallinnan satamassa lauantaina vaurioitunut Eckerö Linen alus M/S NORDLANDIA on hinattu korjattavaksi läheiselle telakalle. Alus palannee liikenteeseen torstaina. Nordlandia vaurioitui eilen päivällä, kun kova aallokko heitti sen päin laituria.

EU JA VENÄJÄ pohtivat Helsingissä yhteistyön parantamista sisä- ja oikeusasioissa. Pysyvä kumppanuusneuvosto kokoontuu nyt viidettä kertaa. Kokous käsittelee mm. maahanmuuttoa sekä turvallisuuspolitiikkaa. Kokous alkaa sunnuntaina työillallisella. Varsinainen kokouspäivä on maanantaina.

Yli 100 vuotta Brysselissä toiminut SUOMEN MERIMIESKIRKKO on muuttanut samaan rakennukseen Suomen Benelux-instituutin kanssa. Piispa Voitto Huotari vihki tilat käyttöön lauantaina.

LIUKAS KELI on haitannut liikennettä varsinkin Pohjanmaalla, jossa viimeisen vuorokauden aikana on sattunut kymmeniä ojaanajoja ja muita kolareita. Pahoja loukkaantumisia ei ole sattunut. Myös Hämeen seudulla, Kuopiossa ja Loviisan ympäristössä on liukasta ja poliisi varoittaa huonosta ajokelistä.

ETELÄ-SAVOSSA Hirvensalmella lauantaina illalla syttynyt navettapalo aiheutti 500 000 euron vahingot. Liekkeihin jäi 210 sonnia ja vuonna 2002 valmistunut 1 100 neliön suuruinen navetta paloi täysin. Muut rakennukset saatiin suojattua. Palo sai alkunsa traktorista.

Lue seuraavaksi