Nokia tutkimuksen ja tuotekehitysmenojen listalla 17.

Nokia on tutkimus- ja tuotekehitysmenoiltaan maailman suuryritysten joukossa 17:s. Sijoitus on pudonnut viime vuodesta neljä sijaa.

talous

Britannian kauppa- ja teollisuusministeriön julkaiseman raportin mukaan eniten tutkimuksen ja tuotekehitykseen investoi autoteollisuus.

Listan ykkösenä on Ford, jonka tutkimusmenot ovat kasvaneet vuodessa kahdeksan prosenttia yli kuuteen (6,3) miljardiin euroon. Tämä on lähes kaksi kertaa Nokian tutkimusrahojen verran.

Toisella sijalla on lääkekonserni Pfizer ja kolmantena autonvalmistaja General Motors. Aloista nopeimmin tutkimusmenojaan on kasvattanut lääketeollisuus.

Voimakkaimmin tutkimus- ja tuotekehitysmenot kasvavat Itä-Aasiassa. Eurooppa on sen sijaan jäänyt entistä enemmän jälkeen Yhdysvalloista.

Euroopassa yritysten tutkimusmenot ovat kasvaneet vuodessa vajaat kuusi prosenttia, Yhdysvalloissa reilut kahdeksan prosenttia.

Kaikkiaan raportissa mukana olleiden 1 250 yrityksen tutkimus- ja tuotekehitysmenot ovat kasvaneet viime vuodesta seitsemän prosenttia. Raportista kertoo Financial Times -lehti.

Lähteet: YLE24