1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

WWF tyrmää Vuotoksen altaan rakentamisen

WWF:n mukaan Suomen tulisi unohtaa energiaratkaisuissaan Vuotoksen kaltaiset ehdotukset, koska ne eivät ratkaise energiakysymyksiä vaan pilaavat ainoastaan huomattavia luontoarvoja.

WWF:n puheenjohtajan Pertti Salolaisen mukaan Suomen tulisi valita kestävämpi linja ilmasto- ja energiapolitiikassaan. Hänen mielestään suomalaisten poliitikkojen väläyttämä vesivoiman lisärakentaminen on esimerkki lyhytnäköisestä politiikasta, jolla ei ratkaista ilmasto- ja energiakysymystä.

- Lisävesivoima toisi vain noin prosentin helpotuksen energiantuotantoon. Sen sijaan se pilaisi ainutlaatuisia vesistöjä ja muuta luonnonympäristöä. Siksi WWF antaa täystyrmäyksen ehdotuksille avata keskustelut Vuotoksen altaan rakentamisesta, Salolainen arvostelee.

WWF toivoo Suomelta päättäväisyyttä maanantaina alkavissa YK:n ilmastoneuvotteluissa Nairobissa.

- Viime viikolla julkaistun Ison-Britannian hallituksen tilaama raportti ilmastomuutoksen taloudellisista vaikutuksista osoitti, että ilmastomuutoksen torjumiseksi tarvittavia toimia ei voida odottaa, Salolainen sanoo.

Hän muistuttaa, että poliittista tahtoa tarvitaan niin kansainvälisellä kuin kansallisellakin tasolla.

WWF:n puheenjohtaja Pertti Salolainen käsittelee ilmastokysymyksiä WWF:n Suomen hallintoneuvoston syyskokouksessa maanantaina. WWF Suomi valmistelee parhaillaan esitystä ratkaisumalleiksi Suomen kestävään energiatulevaisuuteen.