Paulon sellokilpailuun ennätysmäärä hakijoita

Ensi keväänä järjestettävän Paulon kansainvälisen sellokilpailun osallistujat on valittu. Hakijoita oli enemmän kuin aiemmilla kerroilla. Neljäs Paulon kansainvälinen sellokilpailu järjestetään ensi huhtikuussa.

kulttuuri

Kilpailun nauhakarsintaan osallistui 77 sellistiä 31:stä eri maasta. Eniten halukkaita oli Koreasta, Suomesta, Yhdysvalloista, Venäjältä, Ranskasta ja Italiasta.

Helsingissä Sibelius-Akatemian konserttisalissa pidettävään ensimmäiseen erään valittiin 26 osanottajaa, joista viisi on Suomesta.

Kilpailun toinen erä sekä finaalit järjestetään viidessä eri kaupungissa viiden orkesterin säestyksellä.

Toiseen erään valitut 12 kilpailijaa esiintyvät yhdessä Jyväskylä Sinfonian, Kuopion kaupunginorkesterin tai Oulu Sinfonian kanssa. Kuuden kilpailijan finaali pidetään Espoossa ja Helsingissä. Loppukilpailijat esiintyvät Tapiola Sinfoniettan sekä Radion sinfoniaorkesterin solisteina.

Paulon säätiön ja Arto Noraksen aloitteesta syntynyt kilpailu on järjestetty aiemmin vuosina 1991, 1996 ja 2002. Viimeksi kilvan voitti italialainen Enrico Bronzi.

Nauhakarsinnan tuomaristoon kuuluivat kilpailun taiteellinen johtaja,professori Arto Noras sekä sellotaiteilijat Timo Hanhinen, Riitta Pesola, Martti Rousi ja Marko Ylönen.

YLE24

Lähteet: Paulon sellokilpailun verkkosivut