1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

YLE vaatii YouTubea poistamaan videoita

Yleisradio vaatii internetissä videoita tarjoavaa YouTubea poistamaan laittomat videoleikkeet. Leikkeitä YLEn ohjelmista on palvelussa satoja.

kulttuuri

Yleisradion hallintojohtaja Jussi Tunturi kertoo, että vaatimus on postitettu YouTubelle viime viikolla ja vastausta odotetaan viikon sisällä.

- Tällä hetkellä YLEllä ei ole itselläänkään oikeuksia näiden ohjelmien nettilevitykseen. Mahdollisesta promootiotyhteistyöstä YouTuben kanssa keskustellaan myöhemmin, Tunturi kertoo

Ylen selvityksen mukaan palvelussa on laittomasti useita satoja leikkeitä Ylen ohjelmista. Tarjolla on muun muassa runsaasti pätkiä Kummelista ja muista komediasarjoista.

Yleisradio ei jäänyt odottamaan yhdessä muiden suomalaisten yhtiöiden kanssa lähetettävää kirjettä, vaan Tunturin mukaan asiassa päätettiin toimia heti, niin kuin on tehty suomalaisten Internet-sivustojenkin kanssa.

YouTube on noussut suureen suosioon Internetissä sen perustamisen jälkeen helmikuussa 2005. Yhtiön mukaan sivustolla katsotaan päivittäin jo yli sata miljoonaa videota.

Hakukoneyhtiö Google ilmoitti lokakuussa ostaneensa YouTuben noin 1,3 miljardilla eurolla. Google kertoi samalla myös, ettei se aio syyllistyä laittomuuksiin ja on poistanut pyynnöstä videoita.

Myös YLEn aineisto poistunee palvelusta piakkoin.

Lähteet: YLE Uutiset, Radiouutiset

Lue seuraavaksi