Lentokenttäruuhkiin haetaan helpotusta itsepalvelulla

Lentokenttien ruuhkia pyritään vähentämään patistelemalla matkustajia itsepalveluun. Ilmailulaitoksen ja Finnairin tavoitteena on, että lähiaikoina enemmistö matkustajista hoitaisi lentojen lähtöselvityksen automaateilla.

Kotimaa

Tällä haavaa joka neljäs matkustaja hoitaa lähtöselvityksen itse kännykällä, Internetissä tai lentokentän laitteilla. Tavoitteena on, että jo ensi vuonna näin toimisi valtaosa matkustajista.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla otettiin keskiviikkona käyttöön uudet lähtöselvitysautomaatit. Toistaiseksi automaateilla voi kirjautua vain Finnairin reittilennoille, mutta pian myös muidenkin yhtiöiden lennoille.

Itsepalveluautomaateista toivotaan helpotusta lähtöselvityksen jonoihin. Mahdolliset ruuhkat eivät kuitenkaan ole ilmailulaitos Finavian mukaan siirtymässä turvatarkastuspuolelle.

- Ei, se prosessi on pantu nyt hyvään kuntoon, asiakaslähtöiseksi ja efektiiviseksi, että kyllä se tulee toimimaan myös, sanoo Finavian pääjohtaja Samuli Haapasalo TV-uutisille.

Haapasalo ei myöskään usko, että itsepalveluautomaattien käyttöönotolla olisi välitöntä vaikutusta henkilökunnan määrään lentokentillä.

YLE Uutiset