1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

KHO sinetöi Sävelradion kohtalon

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt Suomen Sävelradio Oy:n, SWelcom Oy:n ja Arctic Media Ky:n valitukset radiotoimilupa-asioissa. Sävelradion toiminta päättyy vuoden lopussa.

KHO katsoi, että valtioneuvosto oli voinut hylätä Sävelradion toimilupahakemuksen, eikä valtioneuvoston päätös ollut lainvastainen.

MTV3:n omistama Sävelradio ja SanomaWSOY:n SWelcom hakivat alkuvuonna valtakunnallista tai siihen rinnastettavaa radiotoimilupaa. Arctic Media haki puolestaan paikallista radiotoimilupaa.

Sävelradion mukaan toimilupapäätöksessä ja sen perusteluissa on useita lainvastaisuuksia ja puutteita, minkä takia se pyysi KHO:ta kumoamaan päätöksen. Sävelradio perusteli valitusta mm. sillä, ettei toimilupapäätös edistä sananvapautta ja turvaa monipuolista ohjelmistotarjontaa.

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan valitus kuitenkin perustui väärinkäsitykseen, jonka mukaan Sävelradiolla olisi etusija saada toimilupa myös jatkossa. Ministeriö korostaa, että valtioneuvosto kohteli hakijoita tasapuolisesti, kun se myönsi toukokuussa 10 valtakunnallista radiotoimilupaa ensi vuoden alussa alkavalle uudelle toimilupakaudelle.

MTV3:n omistaman Sävelradion taajuudella aloittaa ensi vuoden alussa toimintansa toinen SanomaWSOY:n omistaman SWelcomin kanavista. SWelcom sai luvat naisille suunnattulle Lady FM:lle ja miehille suunnatulle Rock FM:lle.