3G-kännyköiden kytkykauppa jatkuu vahvana

Kolmannen sukupolven eli 3G-matkapuhelimien ja liittymien kytkykauppa on jatkunut keväisellä tasolla. Heinä-syyskuussa myytiin 126 000 3G-puhelinta yhdessä liittymän kanssa.

talous

Huhti-kesäkuussa puhelimia myytiin kytkykauppana noin 130 000. Puhelimien ja kännykkäliittymien kytkykaupan mahdollistava lakimuutos tuli voimaan huhtikuun alussa. Heinä-syyskuussa kytkykauppojen osuus kaikista myydyistä matkapuhelinliittymistä oli 34 prosenttia, kun se keväällä oli vähän suurempi eli 40 prosenttia. Viestintäviraston keräämien tietojen mukaan matkapuhelujen määrä kasvoi viime vuodesta kymmenisen prosenttia, tekstiviestiliikenteen 11 prosenttia ja multimediaviestien 26 prosenttia. Matkapuhelinverkossa välitetty dataliikenne on kasvanut voimakkaasti. Vuoden toiseen neljännekseen verrattuna pakettikytkentäisen dataliikenteen määrä kasvoi lähes 80 prosenttia ja kolminkertaistui viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Laajakkaistaliittymien määrä on vuodessa kasvanut noin 28 prosenttia. Lokakuun alussa Suomessa oli lähes 1 370 000 laajakaistaliittymää. Kiinteän puhelinverkon liittymien määrä on puolestaan laskenut vuodessa noin 12 prosenttia.

Kesäkuun lopussa TeliaSoneralla oli 44 prosenttia matkaviestinasiakkaista. Elisan markkinaosuus on noin 38 prosenttia ja DNA:n noin 17 prosenttia.

Laajakaistayhteyksistä Elisan markkinaosuus on noin 35 prosenttia, TeliaSoneran noin 29 prosenttia ja Finnet-ryhmän yhteensä noin 24 prosenttia.

Lähteet: YLE Uutiset

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus