1. yle.fi
  2. Uutiset

Kotimaa lyhyesti 4.12.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

POROEROTUKSET ovat keskeytyneet lauhan sään vuoksi. Paliskuntain yhdistyksen puheenjohtajan Jukka Knuutin mukaan porot ovat hajaantuneet metsiin, joten niiden kokoaminen on hankalaa. Poroerotuksista on tehty noin puolet. Tilanne voi johtaa poronlihan niukkuuteen.

YLEn hallintoneuvoston varapuheenjohtaja LIISA JAAKONSAARI vaatii keskustelua yhtiön ohjelmapolitiikasta. Jaakonsaari oudoksuu YLEn asiaohjelmien toimittajien vähennyshanketta, vaikka asiaohjelmat ja dokumentit ovat yhtiön vahvuus. Jaakonsaaren mielestä YLE vaarantaa ohjelmapolitiikkansa ja käyttää talouden tasapainottamista verukkeena.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri muuttaa kritisoitua SAKKOPÄIVÄMAKSUAAN. HUS:n hallitus päätti tänään porrasteisesta maksukäytännöstä.Jos potilaan kotikunta ei pysty järjestämään jatkohoitopaikkaa, HUS perii potilaan kotikunnalta porrasteisesti maksua hoitopäivistä jolloin potilas joutuu odottamaan siirtoa jatkohoitopaikkaan.

Elinkautisvanki JUHA VALJAKKALA on Ilta-Sanomien tietojen mukaan siirretty Turun psykiatriseen vankilasairaalaan. Viime viikolla Haminan työsiirtolasta paennut Valjakkala yritti kiinniottonsa jälkeen itsemurhaa Helsingin vankilassa.

Tänään on JÄÄNNÖSVEROJEN ensimmäinen maksupäivä. Mätkyjä joutuu maksamaan yli 760 000 suomalaista. Jäännösveroa maksetaan yhteensä 942 miljoonaa euroa. Veronpalautukset maksetaan pankkitileille huomenna.

Liikenne- ja viestintäministeriö on lähettänyt FINNAIRILLE selvityspyynnön vaarallisten aineiden kuljettamisesta matkustajakoneissa. Ministeriö haluaa selvittää lauantain tapahtumien kulun, jolloin Finnairin kone pysäytettiin Moskovassa säteilylöydöksen vuoksi. Lisäksi ministeriö haluaa laajemman selvityksen siitä, miten vaarallisia aineita kuljetetaan matkustajalennoilla.

Lue seuraavaksi