Kotimaa lyhyesti 6.12.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Vihreiden HEIDI HAUTALA esittää suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin perustamista. Hänen mukaansa Venäjän kansalaisoikeustilanteesta huolestuneiden suomalaisten tulisi ryhtyä kehittämään ns. keittiöpöytädiplomatiaa Venäjän kansalaisyhteiskunnan edustajien kanssa.

VAALIMAALLA on kertynyt jälleen jonoa. Kaakkois-Suomen rajavartioston mukaan rekkajonon pituus on noin 15 kilometriä. Jonon ei uskota enää kasvavan tästä kovasti.

KRISTILLISDEMOKRAATTIEN puheenjohtaja Päivi Räsänen haluaa Suomen panostavan nykyistä enemmän kehitysyhteistyöhön sotilaallisen kriisinhallinnan sijaan. Räsäsen mielestä Suomen kansainvälinen yhteisvastuu on nyt painottumassa voimakkaasti sotilaalliseen toimintaan siviiliauttamisen kustannuksella.

ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ kaukojunat noudattavat keskiviikon aikatauluja, mutta useita junavuoroja on peruttu. Kaukoliikenteen bussit ajavat pyhäaikataulun mukaan, mutta SS-vuoroja ei ajeta. Kaupat, pankit ja postit pitävät ovensa kiinni itsenäisyyspäivänä; haja-asutusalueiden ja huoltoasemien kaupat sekä kioskit saavat olla avoinna.

HELSINGISSÄ osoitettiin iltapäivällä mieltä Suomen EU-jäsenyyttä ja mahdollista Nato-jäsenyyttä vastaan. Tapahtuma keräsi vajaa satakunta osallistujaa ja se sujui rauhallisesti. Sen järjestivät Suomen EU-jäsenyyttä vastustavat kansalaisjärjestöt.