1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Raportti: Prinsessa Dianan kuolema onnettomuus

Pian julkistettava raportti prinsessa Dianan kuolemasta varmistaa, että kyseessä oli onnettomuus, kertovat brittilehdet.

Ulkomaat

Raportin mukaan tuoreet DNA-testit todistavat, että Dianan kuolonkolarin ajanut autonkuljettaja oli humalassa.

DNA-tulos kumoaisi salaliittoteoriat, joiden mukaan kuljettajan veritutkimuksia olisi väärennetty ja Diana olisi murhattu.

Kolme vuotta valmisteltu poliisiraportti on määrä julkistaa lähipäivinä. Ensi viikolla julkistettavaa tutkimusta on johtanut korkea-arvoinen brittipoliisi John Stevens.

Jo vuonna 1999 Ranskan viranomaisten tekemä tutkimus totesi, että onnettomuus johtui Dianan miesystävän autonkuljettajan juopumuksesta. Sitkeät salaliittoteoriat ovat kuitenkin pitäneet yllä huhuja, että Diana murhattiin.

Britannian prinssi Charlesin ensimmäinen puoliso, prinsessa Diana ja tämän miesystävä Dodi al-Fayed kuolivat Pariisissa vuonna 1997, kun heitä kuljettanut auto törmäsi betonipylvääseen alikulkutunnelissa.

Diana ja al-Fayed yrittivät paeta heitä seuranneita Paparazzi -kuvaajia ja kuljettaja kiihdytti auton nopeuden 160 kilometriin tunnissa, mikä oli osasyy onnettomuuteen.

Myös kuljettaja kuoli. Al-Fayedin Henkivartija Trevor Rees-Jones sen sijaan selviytyi hengissä.

Reuters, AFP, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi