Talous lyhyesti 19.12.2006

Yle Uutisten artikkeliarkisto

PUHOS BOARD Oy:n Keuruun tehtaalla marraskuussa alkaneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Kaikkiaan 58 työntekijää irtisanotaan ensi kesän aikana, kun lastulevyn tuotanto ja melamiinipinnoitus Keuruulla loppuu. Myös kunnossapito-, tarvikevarasto-, ja hallinto-osastot lopetetaan.

VENÄLÄISMATKAILIJAT käyttävät enemmän rahaa palveluihin ja tavaroihin kuin koskaan, 450 Me. Kasvu johtuu turistien määrän ja rahankäytön lisääntymisestä. Tänä vuonna Suomeen on tulossa jopa kaksi miljoonaa venäläisturistia.

HK RUOKATALON hankintayhtiön LSO Food Oy:n sadan hengen organisaatiota koskeneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Henkilöstöstä vähennetään 26, joista 21 irtisanotaan ja viiden työsuhde päätetään v. 2007 eläkejärjestelyin.

MÄÄRÄAIKAISTEN TALLETUSTILIEN suosio on noussut korkojen nousun myötä, kirjoittaa Taloussanomat. Pankit eivät kuitenkaan usko määräaikaistalletusten saavan takavuosikymmenien kaltaista suosiota. Etenkin nuorten uskotaan hakevan sijoituksilleen parempaa tuottoa esimerkiksi korkorahastoista.