Jaskari vapautuu paritus- ja pahoinpitelysyytteistä

Kokoomuksen entinen puoluesihteeri Harri Jaskari vapautuu paritus- ja pahoinpitelyepäilyistä.

Kotimaa

Helsingin kihlakunnansyyttäjä ei nosta Jaskaria vastaan paritus- ja pahoinpitelysyytteitä. Jaskari saa kuitenkin syytteen laittomasta uhkauksesta.

Jaskari joutui eroamaan syksyllä Kokoomuksen puoluesihteerin tehtävistä rikostutkinnan takia.

Jaskari asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa. Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen toivottaa Harri Jaskarin tervetulleeksi jatkamaan eduskuntavaalikampanjaansa.

Kataisen on tyytyväinen siihen, että Jaskarin tapauksen syyteharkinta on nyt päätöksessään. Kokoomuksen mielestä syyttäjän ratkaisu oli helpotus Jaskarille. Nyt kokoomus toivoo, että oikeus ratkaisisi jäljelle jääneen syytteen todenperäisyyden mahdollisimman pian. Tapahtumat vuodelta 2004

Epäilty rikos tapahtui yksityisasunnossa Tampereella lokakuussa vuonna 2004 ja se kohdistui Jaskarin silloiseen naisystävään.

Jaskari itse kiistää syyllistyneensä rikokseen ja uskoo, että myös syyte laittomasta uhkauksesta osoittautuu aiheettomaksi viimeistään oikeudessa.

Poliisi epäili lokakuussa Jaskarin entisen naisystävän myyneen seksiä Jaskarin asunnossa Helsingissä. Poliisitutkinnasta syntyneen kohun takia Jaskari vetäytyi puoluesihteerin tehtävästään.

Lähteet: YLE Uutiset