1. yle.fi
  2. Uutiset

Äitiyspakkaus tärkeä varsinkin uusille vanhemmille

Äitiyspakkaus on säilyttänyt vankan suosionsa ja monet perheet kokevat sen helpottavan arkea huomattavasti. Viime vuonna 94 prosenttia ensisynnyttäjistä valitsi pakkauksen.

Kotimaan uutiset

Pakkauksen vaihtoehtona on 140 euron rahasumma.

Kelan äitiysavustusta koskevan kyselyn mukaan myös enemmistö raha-avustuksen valinneista oli aiemmin valinnut pakkauksen, mutta toiselle tai kolmannelle lapselle pakkaus ei ollut niin tarpeellinen.

Tyytyväisiä äitiyspakkaukseen olivat eritoten uudet vanhemmat, jotka kokivat sen säästävän heiltä rahan lisäksi aikaa ja vaivaa. Kyselyyn vastanneista 85 prosenttia oli käynyt Kelan Internet-sivuilla tutustumassa pakkauksen sisältöön. Tarpeellisimpana pakkauksen saajat pitivät peitemakuupussia, ulkohaalaria, bodyasuja ja tekstiilejä yleensäkin.

Vähiten tarpeellisina vastaajat pitivät kestovaippoja, liukuvoidetta ja kondomeja. Näistä kestovaipat jakoivat eniten mielipiteitä. Noin 80 prosenttia vastaajista ilmoitti käyttävänsä kertakäyttövaippoja.

Kovasti puhuttanut pakkauksen kotimaisuusaste näkyi myös tutkimuksessa. Kotimaisuutta tärkeämpänä vastaajat pitivät kuitenkin tuotteiden laatua ja monipuolisuutta.

YLE Uutiset

Lähteet: Äitiyspakkaus 2006

Lue seuraavaksi