Harva kilpailuttanut laajakaistatoimittajaa

Laajakaistaliittymien määrä on kasvanut viime vuosina nopeasti, mutta vain noin joka kymmenes kuluttaja on vaihtanut liittymän toimittajaa, selviää Viestintäviraston tilaamasta tutkimuksesta.

Kotimaa

Matkapuhelinoperaattoria sen sijaan on vaihtanut joka toinen.

Laajakaistayhteyden avulla soitettavat Internet-puhelut ovat saavuttaneet tutkimuksen mukaan melko suuren suosion. Viidennes laajakaistatilaajista kertoo puhuneensa netin välityksellä ja heistä 60 prosenttia soittaa nettipuheluja viikottain. Internet- eli VoIP-puhepalveluja käytetään, koska ne ovat edullisia tai ilmaisia.

Huomattava osa suomalaisista ei pidä Internetin tai sähköpostin käyttöä matkapuhelimella kiinnostavana tai tarpeellisena. Kaksi kolmasosaa niistä, jotka ovat hankkineet kytkykaupalla ns. kolmannen sukupolven matkapuhelimen, kertovat, ettei 3G-puhelin ole vaikuttanut mitenkään puhelimen käyttötapoihin. Vajaa viidennes sanoo käyttävänsä aiempaa enemmän Internet- ja sähköpostipalveluja.

Noin kymmenen prosenttia tutkimukseen osallistuneista kuluttajista on hankkinut kytkykauppaliittymän. Yleisimmäksi syyksi nimettiin tarve saada ominaisuuksiltaan hienompi puhelin. Noin kolmannes piti myös liittymää kokonaisuudessaan edullisempana.

Suomen Kyselytutkimus haastatteli tutkimusta varten puhelimitse marras-joulukuun vaihteessa 1 500 henkilöä. YLE Uutiset

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus