Kotimaa lyhyesti 28.12.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Bangladeshilainen merikapteeni on saanut 1,5 vuotta ehdotonta vankeutta TÖRKEÄN LAITTOMAN MAAHANTULON järjestämisestä. Vantaan käräjäoikeus sanoo, että kapteeni yritti laivakaupan varjolla salakuljettaa Suomeen 7 ihmistä.

VEROKORTIN voi tilata 3.1. alkaen Internetissä. Hankkimiseen tarvitaan verkkopankkitunnukset tai sirullinen henkilökortti. Uusi verokortti toimitetaan tilaajalle postitse.

SUOMEN PUNAINEN RISTI välittää ulkoministeriön myöntämän miljoonan euron avustuksen Somalian taistelujen ja tulvien uhrien auttamiseksi. Kansainvälinen Punainen Risti on huolissaan erityisesti haavoittuneista, sotavangeista sekä sodan jalkoihin jääneistä siviileistä.

Torstaina vietetään VIATTOMIEN LASTEN PÄIVÄÄ. Viattomien lasten päivänä muistellaan Herodeksen lastenmurhan uhreja. Päivä oli pyhäpäivä jo 1700-luvun almanakoissa. Vuonna 1772 se kuitenkin muutettiin arkipäiväksi.

Yhä useampi rikoksentekijä selviää ilman tuomiota, kun hän SOPII ASIAN UHRIN KANSSA tai korvaa vahingon. Tänä vuonna voimaan astuneen lain myötä on sovittu noin 2 000 rikosta enemmän kuin viime vuonna, kertoo Aamulehti.

VIRROILLA paloi aamuyöstä maan tasalle suuri teollisuushalli. Palossa ei sattunut henkilövahinkoja. Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä Pirkanmaalta ja Keski-Suomesta. Palon syystä ei ole toistaiseksi tietoa.

Silmä- ja kudospankkisäätiö sekä If-vakuutusyhtiö jakavat tänään ilotulitusten varalta 16 000 paria SUOJALASEJA 17 paikkakunnalla. Laseja jaettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja tulokset olivat hyviä. Erityisesti nuorten vammat vähenivät.