1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Rockradio palaa Radio Suomen aalloille

Radiomafian syntymän yhteydessä kuopattu Rockradio-ohjelma aloitti uudestaan tammikuun toinen päivä. 16 vuoden jälkeen paluun tehnyt Rockradio aikoo olla retrotyylinen rock-hehkuttamo.

kulttuuri

Alun perin vuonna 1980 perustettu Rockradio esitteli tuoreimpia virtauksia, mutta nyt soi pääasiassa 1960 - 1990-lukujen musiikki. Ohjelmaa toimittavat jo alkuperäisen Rockradion äänenä tuttu Tero Liete sekä Kai Ulmanen ja Kalevi Pollari.

Se että vuodenvaihteessa aloittaa myös Nelonen Median radiokanava Radio Rock on musiikkipäällikkö Jorma Hietamäestä huvittava sattuma.

- Voin vannoa, että Rockradion paluusta puhuttiin jo toukokuussa. Tällaiseen retrotyyliseen rock-ohjelmaan oli kovasti kaipuuta, hän kertoo.

Uudempaa rockia ja harvinaisuuksia kuullaan mausteina, jotka kuitenkin liittyvät jollain tapaa rockin klassiseen kauteen. Rockradio lähetetään kolme kertaa viikossa: tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 22.05.

Nelosen Radio Rock aloittaa lähetyksensä musiikilla uudenvuodenyönä. Toimitetut lähetykset alkavat 15. tammikuuta. Kanavan musiikkivalinnat keskittyvät pääosin viime vuosikymmenten rock-musiikkiin, mutta myös piipahduksia 1970-luvulle on luvassa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi