1. yle.fi
  2. Uutiset

Jäätteenmäki näkee eronsa taustalla demarien juonen, SDP kiistää

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (kesk.) pitää poliittista operaatiota syynä hänen eroonsa pääministerin paikalta vuonna 2003. Jäätteenmäki korostaa Iltalehden haastattelussa lauantaina, että kaiken takana oli tarkoitus palauttaa Paavo Lipponen (sd.) pääministeriksi.

Kotimaan uutiset

Hankkeesta ovat Jäätteenmäen mukaan kertoneet hänelle "eräät demarit, jotka tietävät asioista". Pääministerin vaihdos Jäätteenmäestä Matti Vanhaseen (kesk.) kävi kuitenkin niin nopeasti, etteivät demarit uskaltaneet toteuttaa suunnitelmaa.

Entinen pääministeri sanoi myös, ettei mitään oikeudenkäyntiä olisi häntä vastaan käyty, jos keskusta olisi jäänyt vaaleissa kakkoseksi. Jäätteenmäki vapautettiin syytteestä, joka koski yllytystä virkasalaisuuden rikkomiseen.

Backman kiistää Jäätteenmäen väitteet Pääministerin vaihtokuvioissa mukana ollut SDP:n ryhmäjohtaja Jouni Backman kiistää Jäätteenmäen väitteet sosialidemokraattien tai ylipäätään kenenkään salajuonesta. Syy oli Backmanin mukaan yksinomaan Jäätteenmäen oman toiminnan johdosta syntynyt laaja luottamuspula eduskunnassa. - On valitettavaa, jos hän ei vieläkään ymmärrä tehneensä mitään väärää. Vielä valitettavampaa on väärän todistuksen antaminen tapahtumien kulusta ja hallituskumppaneista, Backman kommentoi Jäätteenmäen näkemystä STT:lle. Backmanin mukaan sosiaalidemokraatit eivät missään vaiheessa suunnitelleet Lipposen palauttamista pääministeriksi, vaan nimenomaan vaativat nopeaa pääministerin vaihdosta entiseltä hallituspohjalta. Viittaus asiasta tietäviin sosiaalidemokraatteihin on Backmanin mukaan sekin harhaanjohtava. - Olin mukana kaikissa pääministerin vaihdokseen liittyvissä SDP:n palavereissa. Tietäisin kyllä, jos Jäätteenmäen esittämissä väitteissä olisi edes joiltakin osin totuuden siementä, hän vakuutti. STT, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi