Kalliomäki tyrmää Vanhasen kaavailemat lukukausimaksut

Opetusministeri Antti Kalliomäki tyrmää pääministeri Matti Vanhasen kaavailut opiskelumaksuista. Kalliomäki arvostelee etenkin ajatusta siitä, että suomalaiset jatko-opiskelijat joutuisivat maksamaan opinnoistaan. Kalliomäen mukaan tämä avaisi portin koko maksuttoman koulutusjärjestelmän romuttamiseen.

Vaaliuutiset 2008

Kalliomäki haluaa lyödä tulpan tällaisille puheille ja pitää maksuja isona uhkana. Kalliomäen mukaan Vanhasen ehdottamat uudistukset aiheuttaisivat opiskelijamäärien romahduksen.

Kalliomäki on huolissaan myös uudistuksien laajenemisesta. Kalliomäen mukaan uudistuksiin liittyy se vaara, että että oltaisiin mahdollisesti menossa siihen, että lukukausimaksut olisivat jatkossa laajempiakin.

Eniten äläkkää on kuitenkin aiheuttanut Vanhasen kommentointi suomalaisten jatko-opiskelijoiden lukukausimaksuista. Vanhasen mukaan tällaiset ideat tähtäisivät kuitenkin nimenomaan yliopistojärjestelmän vahvistamiseen.

Pääministeri Matti Vanhanen esitti viikonloppuna lehdissä, että tulevan hallituksen on tehtävä iso remotti korkeakouluissa. Vanhanen ehdotti muun muassa laitosten yhdistämistä, ulkopuolisia hallituksia sekä lukukausimaksuja ETA-alueen ulkopuolisille opiskelijoilla.

Lähteet: YLE Uutiset