Mohamed yleisempi nimi kuin Seppo tai Jari

Mohamed on yleisempi suomalaisen vastasyntyneen pojan etunimi kuin esimerkiksi Seppo tai Jari, ilmenee Väestörekisterikeskuksen vuodenvaihteen nimitilastosta.

Kotimaa

Viime vuonna syntyneistä Suomeen rekisteröidyistä pojista yli 70 sai etunimen Mohamed tai jonkin sen eri versioista (Mohammed, Mohammad, Muhammad jne.).

Nimi löi suosituimmuudessa muun muassa Jarit (33), Jukat (36), Jounit (17), Hannut (30), Sepot (21), Vesat (21) ja Ilkat (30). Etunimen Ahmed sai viime vuonna Suomessa 24 poikalasta ja kuusi tyttöä.

Maailman luultavasti yleisin etunimi Mohamed on näin pikkuhiljaa kiilaamassa Suomessakin ohi monen perinteisen nimen. 2000-luvulla syntyneitä suomalaisia Mohamedeja oli viime vuoden lopussa kaikkiaan 441.

Suosituin viime vuonna annettu pojan etunimi oli edelleen Juhani (1 607). Suosituin tyttöjen etunimi oli Maria (2 302).

Brittiläinen Daily Telegraph -lehti kertoi joulukuussa, että Mohammed oli vuonna 2006 Britannian 22. suosituin pojan nimi. Nimi ohitti suosituimpien listalla muun muassa Georgen. Ruotsin tilastokeskuksen mukaan Mohammed oli vuonna 2005 Ruotsin 73. suosituin pojan nimi, joka ohitti muun muassa Kallen.

Lähteet: YLE Uutiset