Kotimaa lyhyesti 5.1.2007

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen toivoo, että ANNELI JÄÄTTEENMÄKI asettuisi ehdolle eduskuntavaaleihin. Korhosen mukaan Jäätteenmäen ehdokkuus olisi puolueelle eduksi. Jäätteenmäki ei itse kommentoi asiaa.

Helsingissä on tehty jo toinen PANKKIRYÖSTÖYRITYS tällä viikolla. Noin 20-vuotias tummaihoinen mies yritti tänään ryöstää Nordean konttorin Elielinaukiolla. Helsingin poliisi tutkii tapauksen yhteyttä Itä-Pasilassa tiistaina tehtyyn samankaltaiseen ryöstönyritykseen.

PÄIJÄT-HÄMEESEEN kaavaillaan koko maakunnan kattavaa poliisilaitosta. Suunnitelman mukaan Lahden ja Heinolan kunnat yhdistettäisiin. Koko maakunnan kattavaan kihlakuntaan yhdistettäisiin myös Orimattila ja Artjärvi.

KIRKON ULKOMAANAVUN Toisenlaisia lahjoja annettiin viime vuoden aikana lähes miljoonan euron arvosta. Eniten lahjoja hankittiin joulun aikaan. Edellisvuoteen verrattuna joulunajan lahjoitukset yli kolminkertaistuivat. Suosikkeja olivat vuohi ja koulupuvut.

ELÄINTEN KULJETUSTA koskeva lainsäädäntö on uudistunut perjantaina. Säädöksissä määritellään muun muassa kuljetusten yleiset vaatimukset, kuljetusvälineet ja se, miten eläimet on kuormattava. Tarkoitus on suojella kuljetettavia eläimiä vahingoittumiselta ja kärsimykseltä.