Keski-ikäinen mies vangittu Kauhavan myrkkyviinajutussa

Kauhavan käräjäoikeus on päättänyt vangita myrkkyviinajutun takia pidätettynä olleen keski-ikäisen miehen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä.

Kotimaa

Myrkytystapauksia ei toistaiseksi tutkita henkirikoksena, sillä poliisi haluaa ensin varmistaa, voidaanko kuolemat varmasti liittää myrkkyviinaan.

Vangitsemispäätös tehtiin poliisin esityksen perusteella perjantaina Kauhavan käräjäoikeuden Lapuan istuntopaikassa. Mahdollinen syyte on nostettava maaliskuun alkuun mennessä.

Tutkimusten yhteydessä avattu hauta Lapuan poliisi on edelleen vaitonainen jutun tutkinnasta. Tutkinnanjohtaja Olli-Pekka Punkari kertoo, että tutkimusten yhteydessä on avattu yksi hauta, ja ruumille on tehty oikeuslääketieteellinen tukimus. Tutkinnallisista syistä Punkari ei kerro millaisia myrkyllisiä aineita alkoholista on löytynyt. Alustavien arvioiden mukaan aineesta ainakin osa on autokemikaaleja. Punkari sanoo, että kaikki myrkkyviina on todennäköisesti poliisin hallussa. - Emme voi sitä tietenkään täydellisesti poissulkea, etteikö ainetta vielä jossain olisi, mutta kuitenkin niin, että ainetta ei kukaan tule vahingossa nauttineeksi. Eli sen erottaa selvästi normaaleista Alkon tuotteista, Punkari kertoo. Yksi uhreista pääsi teho-osastolta

Myrkkyviinaan on kuollut Kauhavalla kolme ihmistä. Sairaalassa teho-osastolla hoidossa ollut henkilö on puolestaan päässyt tavalliselle vuodeosastolle. Lisäksi useat ihmiset ovat saaneet vakavia myrkytysoireita.

Myrkytykset tapahtuivat 22. joulukuuta, mutta ne tulivat ilmi vasta tällä viikolla. Poliisin mukaan viinaa on nautittu yksityisasunnossa noin kymmenen hengen porukassa, joka on entisestään poliisille tuttu.

Lähteet: YLE Uutiset