YLElle tuomio perusteettomasta irtisanomisesta

Lohjan käräjäoikeus on tuominnut Yleisradion laittomasta irtisanomisesta. Tapaus on ensimmäinen päätös YLEn maakuntaradioiden irtisanomisriidoissa.

Kotimaa

YLE joutuu päätöksen mukaan korvaamaan irtisanotulle 16 kuukauden palkan eli maksamaan yli 42 000 euroa perusteettomasta irtisanomisesta.

Yleisradion hallintojohtajan Jussi Tunturin mukaan YLEssä ollaan hämmästyneitä päätöksestä ja asiasta tullaan valittamaan. Valituksen perusteena on se, että marraskuun 2005 irtisanomiset tehtiin toimenkuvien muutoksiin ja tuotantotaloudellisiiin seikkoihin perustuen.

Maakuntaradioista vähennettiin Tunturin mukaan yhteensä 40 henkilötyövuotta, ei vaihdettu väkeä, kuten Journalistiliitto väittää.

Journalistiliitto kertoi aiemmin tiedotteessaan, että Lohjan käräjäoikeuden mukaan työntekijän irtisanominen oli perusteeton, koska maakuntaradioiden työt eivät olleet loppuneet ja koska YLE oli palkannut samanlaisiin tehtäviin kymmeniä ihmisiä irtisanomispäätöksen jälkeen.

Yleisradio irtisanoi 18 henkeä Radio Suomen maakuntaradioista marraskuussa 2005. Suomen Journalistiliitto aloitti oikeusprosessit osassa tapauksista.

Irtisanomistapauksia on tulossa oikeuskäsittelyyn vielä kuusi kevään mittaan.

Lähteet: YLE Uutiset