Kotimaa lyhyesti 9.1.2007

Jyväskylän maalaiskunnassa on EVAKUOITU yksi KAUPPAKESKUS ja toinen suljettu, kun päämuuntajan kärähtäminen aiheutti sähkökatkon ja palohälytyksen. Kodin Ykkönen ja Euromarket suljettiin parhaimpaan ostosaikaan illansuussa. Sähköt katkesivat ilmeisesti myös lähialueen kotitalouksilta.

Helsingin edustalla Autoexpress II -alukselta MEREEN PUDONNEEN henkilön etsinnät on lopetettu tuloksettomana. Etsintöjä jatketaan Rajavartiolaitoksen mukaan normaalin partioinnin yhteydessä. Alukselta kadonnut on alle 30-vuotias suomalaismies. Helsingin poliisi tutkii tapahtunutta.

KAUHAVAN MYRKKYVIINAJUTUN tutkinnassa on noussut esiin uusia päivämääriä. Poliisin mukaan myrkkyviinaa on tarjottu jo 9. ja 10. päivä joulukuuta. Ainetta on nautittu myös joulukuun alkupäivien jälkeen. Lapuan poliisi jatkaa tutkimuksia, joilla selvitetään aineen nauttimisen yhteyttä kuolemantapauksiin. Yksi nainen on edelleen sairaalahoidossa.

TV-MAKSUN voi nyt maksaa myös 17,95 euron kuukausierissä, kolmen ja kuuden kuukauden tai vuoden erän ohella. Lupa oli vuodenvaihteessa hieman yli 2 miljoonalla taloudella.

SUOMALAIS-AMERIKKALAISEN Koski-Rogersin poikien piilottelun oikeuskäsittely on alkanut Espoon käräjäoikeudessa. Kahta miestä syytetään avunannosta lasten omavaltaiseen huostaanottoon. Miehet auttoivat suomalaista äitiä piilottamaan lapset amerikkalaiselta isältä kesällä 2004. Isä vaatii kymmenien tuhansien eurojen korvauksia.

15-VUOTIAIDEN ja heidän vanhempiensa enemmistö kannattaa yleistä papilloomarokotusta nuorten kondylooman ja kohdunkaulan syövän ehkäisemiseksi, kertoo Aamulehden kysely. Liki puolet vanhemmista pelkää kuitenkin, että rokote kannustaisi liian varhaisiin seksikokeiluihin.