Kirkon tiedonvälityspalkinto päätoimittaja Jan-Erik Andelinille

Kirkon tiedonvälityspalkinto on myönnetty Borgåbladetin päätoimittajalle Jan-Erik Andelinille. Palkinnon jakavan kirkkohallituksen mukaan Andelin on journalistisessa työssään ansiokkaasti pohtinut arvoja sekä uskon ja uskonnon merkitystä.

kulttuuri

Andelin käsittelee arvoja usein pääkirjoituksissaan. Kirkkohallituksen mukaan Andelin osoittaa syvällistä asiantuntemusta sekä kristinuskosta että kirkon sisällä toimivista ryhmittymistä kommentoidessaan kirkon toimintaa.

5 000 euron arvoisen palkinnon luovutti arkkipiispa Jukka Paarma. Ennen siirtymistään vuonna 2004 Borgåbladetin päätoimittajaksi Jan-Erik Andelin työskenteli sanomalehti Ny Tidin päätoimittajana. Hän on myös ollut Yleisradiossa uutistoimittajana sekä tehnyt lukuisia radio- ja televisio-ohjelmia. Jan-Erik Andelin oli mukana tekemässä televisiolle eettisiin kysymyksiin keskittynyttä Talking Heads -sarjaa ja oli perustajajäsenenä saman nimisesessä tuotantoyhtiössä. Hän on myös vastannut ruotsinkielisestä ohjelmasarjasta WWW Gud.

Kirkkohallitus jakaa vuosittain kirkon tiedonvälityspalkinnon tunnustuksena kristillisen sanoman, kristillisen tiedon tai kristinuskon mukaisten elämänarvojen ansiokkaasta välittämisestä viestinnän keinoin. Palkinto on jaettu vuodesta 1975.

Lähteet: YLE Uutiset